Bescherm je auto met XPEL folie

XPEL folie

Je wilt jouw auto natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Daarom is het beschermen van de lak erg belangrijk. Krassen, steenslag en andere lakbeschadigingen kunnen je auto er snel ouder en onverzorgd uit laten zien. Gelukkig is er een effectieve oplossing, namelijk XPEL folie. Deze beschermfolie biedt een onzichtbare laag bescherming voor verschillende beschadigingen. In dit blog lees je hoe XPEL folie jouw auto kan beschermen en waarom het een slimme investering is voor elke autoliefhebber.

Wat is XPEL folie?

XPEL folie is een hoogwaardige, transparante beschermfolie die speciaal is ontwikkeld om de lak van voertuigen te beschermen tegen allerlei vormen van schade. Denk hierbij aan bijvoorbeeld krassen, steenslag en insectenresten. Een van de unieke eigenschappen van XPEL folie is het zelfherstellende vermogen. Kleine krassen en lichte beschadigingen verdwijnen vanzelf bij blootstelling aan warmte, zoals het zonlicht. Hierdoor blijft de lak van je auto er langer zo goed als nieuw uitzien. Daarnaast is de folie UV-bestendig, wat helpt om de kleur en glans van de lak te behouden. Of je nu een nieuwe auto hebt of een klassieker wilt beschermen, XPEL folie biedt een onzichtbare, maar effectieve oplossing om je voertuig te beschermen en de levensduur van de lak te verlengen.

Voordelen van XPEL folie

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van XPEL folie voor jouw auto. Ten eerste beschermt de folie jouw auto tegen krassen en steenslag. Daarnaast is XPEL folie zelfherstellend door warmte. De kleine krassen en lichte beschadigingen verdwijnen vanzelf bij blootstelling aan warmte. Ook heb je bij XPEL folie geen last van vergeling en is het UV-bestendig. Een ander voordeel is dat de folie vrijwel onzichtbaar is, waardoor de originele kleur en glans van de lak van je auto behouden blijft. Tot slot gaat XPEL folie wel tot 10 jaar mee, waardoor je langdurig kunt genieten van de bescherming.

Installatie

De installatie van XPEL folie is een precisiewerk dat het beste kan worden uitgevoerd door gecertificeerde professionals. Absolute motors is een gecertificeerde XPEL-installateur. Dit betekent dat je 10 jaar garantie krijgt tegen verkleuring van de XPEL-folie wanneer ze deze aanbrengen. Je kunt voor twee verschillende installaties kiezen, namelijk de basis installatie of de high-end installatie. Bij de high-end installatie gaan ze net een stapje verder. Deze installatie zorgt voor het allermooiste eindresultaat.

Kortom, XPEL folie kan een goede toevoeging aan jouw auto zijn als jij je auto wil beschermen tegen verschillende beschadigingen. Er zijn veel voordelen van het gebruik van XPEL folie. Daarnaast is het verstandig om de XPEL folie door een gecertificeerde XPEL-installateur te laten doen. Meer blogs over auto’s lezen? Klik dan hier!

Veelgestelde vragen over XPEL folie

Hoe lang gaat XPEL folie mee?

XPEL folie kan tot wel 10 jaar meegaan, afhankelijk van de onderhouds- en gebruiksomstandigheden.

Kan ik alleen bepaalde delen laten beschermen met XPEL folie?

Ja het is mogelijk om alleen bepaalde delen, zoals de bumper of zijschermen, te laten bedekken met XPEL folie.

Kan XPEL folie verwijderd worden?

Ja, XPEL folie kan zonder schade aan de lak worden verwijderd door een professional.

Is XPEL folie zichtbaar op de auto?

Nee, XPEL folie is vrijwel onzichtbaar en behoudt de originele look van de auto.